6 lietuviški maisto produktai, stiprinantys imunitetą - Matančios rankos
×

I - V 08:00 - 20:00

6 lietuviški maisto produktai, stiprinantys imunitetą

Ar iš tiesų rudens lauki su siaubu, galvodamas, kad vėl prasideda peršalimo ligų sezonas? Esi įsitikinęs, kad Tavo silpnas imunitetas ir tiesiog reikia pataupyti pinigų vaistams? Siūlome nelaukti, kol užklups virusai ir bakterijos. Joms mūsų organizme sukelti ligas sutrukdys stiprus imunitetas. Ir jį stiprinti galime labai maloniu būdu – gardžiai užkandžiaudami. Maisto produktai, stiprinantys imunitetą, mums visiems gerai žinomi, tik ne visada pakankamai jų vartojame. Ypač šaltuoju metų sezonu.

Kokie produktai padeda kovoti su peršalimo ligomis?

Įeikime į virtuvę ir išsirinkime naudingiausių produktų 6-uką.
Pirmiausia atkreipkime dėmesį į tradicinius, lietuviškus maisto produktus.

1. Morkos.

Ši lietuviška daržovė savyje turi daug karotino, kuris didina atsparumą infekcijoms, kvėpavimo organų ligoms. Norint geresnio poveikio patartina morkas sutarkuoti ir ilgai nelaukiant suvalgyti.

2. Moliūgai.

Morkoms neatsilieka moliūgai. Jie, be karotino, turi pakankamai geležies, kalcio ir vitamino C – didžiausio peršalimo ligų priešo.

3. Obuoliai.

Lietuviško sodo obuoliai taip pat puikus vitamino C šaltinis. Obuoliai valo organizmą ir net palengvina antibiotikų sukeltus pašalinius poveikius.

4. Česnakai.

Šis produktas dažnai vadinamas natūraliuoju antibiotiku. Jo reiktų kuo daugiau vartoti ruošiant maistą šiuo metų laiku.

5. Svogūnas.

Dažnai ašaras spaudžiantis maisto produktas taip pat puikiai užkerta kelią peršalimo ligoms. Jį patartina profilaktiškai arba pajutus pirmuosius peršalimo simptomus suvalgyti vieną galvutę. Galima svogūno galvutę supjaustyti ir apipilti šiltu vandeniu. Šią „arbatą“ išgerti.

6. Medus.

Imunitetą stiprinti ar peršalimo simptomus slopinti galima ne tik vartojant aitrius, kaip pastarieji, bet ir saldžius produktus. Medus slopina gerklės skausmą. Taip pat jis naikina uždegimus sukeliančias bakterijas. 2 šauktus medaus sumaišę su susmulkinta vidutinio dydžio svogūno galvute ir palaikę per naktį, ryte nusunkę gausime mišinį, kurį (po arbatinį šaukštelį) kas kelias valandas vartodami išgydysime kosulį.

Atėjus rudeniui verta dažniau į savo maisto racioną įtraukti imunitetą stiprinančius maisto produktus. Taip išvengsite ligų arba jų simptomai bus silpnesni. Be mitybos – svarbus veiksnys imunitetui stiprinti – judėjimas. Jei norite sužinoti, kokie pratimai tinkami Jūsų sveikatai šiuo metų laiku, pasitarkite su specialistais. Spauskite mygtuką apačioje, įveskite savo duomenis ir mes greitu metu su jumis susisieksime, išsiaiškinsime jūsų poreikius ir pasiūlysime jums tinkamiausius sprendimus.

Negalite laukti? Skambinkite mums jau dabar telefonu +37068511137 arba rašykite el. paštu info@matanciosrankos.lt

Jeigu norite sužinoti daugiau vertingų pratimų stiprinančių jūsų kūną, ar pasitarti su profesionaliu koneziterapeutu dėl atliekamų pratimų spauskite mygtuką apačioje, įveskite savo duomenis ir mes greitu metu su jumis susisieksime, išsiaiškinsime jūsų poreikius ir pasiūlysime jums tinkamiausius sprendimus.