Sėkmingo žmogaus ritualai rytais - Matančios rankos
×

I - V 08:00 - 20:00

Sėkmingo žmogaus ritualai rytais

Sėkmingi ryto ritualai. Kaip jaustis žvaliai ir sveikai nubudus ryte

Kaip praleidžiate savo rytus? Ar esate iš tų žmonių, kurie rytais daugybę kartų persuka žadintuvą ir atsikėlę konstatuoja – ne ta koja išlipau? O gal rytai – džiugi naujos dienos pradžia, žadanti daug įdomių ir netikėtų patirčių? Koks bebūtum rytais, svarbu prisiminti, jog tai svarbus paros metas, lemiantis ne tik dienos darbus, bet ir emocinę bei fizinę sveikatą.

Patarimų, kaip pradėti dieną, šiandien galima rasti daugybę. Tau šiandien siūlome keletą pačių paprasčiausių, bet galinčių iš pagrindų pakeisti gyvenimo kokybę.

1. Kelkis šiek tiek anksčiau nei įprasta

Visiems gerai žinoma, kad sėkmingiausi žmonės dažniausiai atsikelia iš lovos anksti. Ir ne tik dėl to, kad galima atlikti daugiau darbų. Svarbiausia ryte – ramiai, be skubos pradėti dieną. Kokybiška rytinė rutina padės nuotaikingai įžengti į naują dieną išvengti streso, kurį dažnai sukelia rytinis vėlavimas.

2. Atsibudus išgerk stiklinę vandens

Sėkmingi žmonės pirmiausia išgeria ne kavos, o vandens. Kodėl? Mokslininkų įrodyta, kad gerdamas kavą, kai skrandis tuščias, gali pažeisti skrandžio gleivinę, sukelti virškinimo sutrikimų. O štai vanduo gerina medžiagų apykaitą, paruošia organizmą dienai. Rytais mėgaukis juo.

3. Rytais mankšta būtina

Sėkmingų žmonių ryto rutinoje vienas iš pirmųjų įpročių yra mankšta. Tinkamai pasirink pratimus ir reguliariai juos atlik.
Ryte kūnui atsibusti padeda ir tinkamai parinkti tempimo pratimai. Niekada ne vėlu juos išbandyti.

4. Ramiomis ryto valandomis pozityviai planuok dieną

Pirmosiomis dienos valandomis svarbu mintyse, o dar geriau popieriaus lape susirašyti dienos planus.
Nusiteik teigiamai. Dienos užduočių sąrašas, sudarytas ar perskaitytas prieš pusryčius, paprastai tinkamai nusiteikia. Taip pat užsirašyk, nupiešk arba tiesiog vaizduotėje vizualizuok dienos įvykius. Suteik jiems sėkmingą tėkmę.

5. Kiekvieną ryto ritualą atlik sąmoningai

Ryte svarbu pajusti save ir savo santykį su pasauliu. Dėl to, pavyzdžiui, duše pajausk, kaip bėga kūnu vanduo. Pasimėgauk šiuo procesu. Stebėk savo pojūčius valant dantis, šukuojantis plaukus…
Pusryčiaujant pajusk maisto skonį burnoje. Valgymo metu venk skaityti laikraščius ar užsiimti bet kokia kita veikla. Tiesiog pusryčiauk.

Kiekvienas sėkmingas žmogus turi savo ryto ritualus, kurie nuteikia produktyviai dienai. Susikurk savo asmeninius, tik tau reikalingiausius, išbandyk juos, vėliau įtvirtink ir džiaukis kokybišku gyvenimu.

Parinkti tik tau tinkamus mankštos pratimus galime padėti mes. Spauskite mygtuką apačioje, įveskite savo duomenis ir mes greitu metu su jumis susisieksime, išsiaiškinsime poreikius ir pasiūlysime Jums tinkamiausius sprendimus.

Negalite laukti? Skambinkite mums jau dabar telefonu +37068511137 arba rašykite el. paštu info@matanciosrankos.lt

Individualus kineziterpinis ištyrimas, mankšta ir masažai Vilniuje su profesionaliais kineziterapeutais ir masažuotojais.